Bezoekers info Anders Wad

Anders Wad! Het Feest van de Streek. Revue van de Rijke Regio is gehouden op za 5 november 2016.

EEN GEWELDIG DANKJEWEL AAN IEDEREEN DIE HEEFT GEHOLPEN OM DIT FANTASTISCHE FEEST MOGELIJK TE MAKEN!

Kijk voor foto’s op onze facebook pagina Ailand Lauwersoog.

Voor het persbericht Anders Wad festival trekt 700 bezoekers naar haven van Lauwersoog op Waddengoud.nl.


Bezoekers informatie Anders Wad! Za 5 nov 2016 12:00-00:00

Bereikbaarheid ‘t Ailand Haven 49 Lauwersoog

Auto 

Vanuit Groningen/Friesland N361, nabij de visafslag neem de afslag Haven Lauwersoog, en sla rechtsaf. Volg de borden. Let op het feest is op de punt van de Vissershaven, dus niet de Veerhaven! Op de punt kan vandaag niet worden geparkeerd. Parkeren kan tot en met de grasvelden vlak voor bocht naar links, naar de punt van de visserhaven. Tip: Carpool, deel je autorit, spaar het milieu!

Boot

Bij binnenkomen van de haven visserij steigers aan bakboord. Aanleggen kan aan de 2e visserij steiger, aan de overzijde langzij zeilschip Mare Marieke. In de haven van Lauwersoog bent u havengeld schuldig.

Fietsen

Spaar het milieu, werk aan je gezondheid en drink met ons een biertje of twee. Neem je fiets mee! Je fiets kan je wel kwijt aan de weg richting de punt van de vissershaven, vlak voor het feest terrein aan de rechterkant op het parkeerterrein. Houd de rijbaan vrij ivm hulpdiensten!

Tuktuks

Voor mensen die slecht ter been zijn zijn er TukTuks om bezoekers van het parkeerterrein naar t Ailand te brengen.

Toiletten

Er zijn diverse toiletten aanwezig in ‘t Ailand en op de schepen. Ook is er een toiletwagen.

Minder validen

Minder validen kunnen bij ‘t Ailand naar binnen komen via de traploze schuine entree, we hebben ook extra brede toiletdeuren.  Ook kunt u hulp vragen bij het bezoeken van Anders Wad of een schip. Een invaliden toilet hebben wij niet. Hiervoor verwijzen wij naar een restaurant in de buurt met invaliden faciliteiten. Tip: Schierzicht.

EHBO

Er is een EHBO post aanwezig bij ‘t Ailand.

Parkeren haven Lauwersoog

In de haven kunt u parkeren dichtbij de boot naar Schiermonnikoog. Hier geldt wel de blauwe zone waar u met uw parkeerschijf beperkt (max 1 uur) kunt parkeren voor het ophalen of afleveren van passagiers of een bezoek aan het restaurant. Lang parkeren kunt u op het parkeerterrein en in de parkeergarage bij de haven. Op het haventerrein kunt u 2 uur gratis parkeren. Op parkeerterreinen P3 en P4 kunt u langparkeren voor een tarief van € 2,50/dag.

Overdekt parkeren

is mogelijk in de parkeergarage van de haven. Het adres is Zeedijk 11 – 9976 VM Lauwersoog. Scheepsark beheerder van parkeer terrein. Parkeren. Open ma t/m zat van 5.30-23.00 uur, zon 7.30-23.00 uur. Tarief € 5,00 per kalenderdag. Betalen met contant geld, pin/chip en creditcard

Bussen

Reistijd vanaf Groningen of Leeuwarden tot ongeveer 1 uur. Prijs 8 euro Enkele reis met ov chipkaart, zonder korting. Uitstappen bij de halte Visafslag of Visserhaven.

Lijn 163 (Groningen Lauwersoog Holwerd)

Vertrektijden Bushalte Bussttation Groningen Qbus Platform Z. Bushaltes lijn 163.
Za 5 nov vertrek 11:21 aankomst 12:21
V 14:21 A 15:21
V 17:20 A 18:21 (Laatste vanuit Groningen)
Terugreis: Lauwersoog Groningen LAATSTE V 20:24 A 21:22

Lijn 50 Lauwersoog-Dokkum-Leeuwarden (sneldienst)

Vertrektijden Busstation Leeuwarden Arriva – Bushalte Lauwersoog.
Za 5 nov vertrek 11:05 aankomst 12:06
V13:05 A 14:06
V 14:05 A 15:06
V 16:05 A 17:06
V 17:05 A 18:06
V 19:04 A 20:06 ( Laatste vanuit Leeuwarden)
Terugreis: Lauwersoog Leeuwarden LAATSTE V 20:24  A 21:22

Bushaltes: Lauwersoog, Dorp Lauwersoog, Visafslag Lauwersoog, Haven Oostmahorn, Esonstad Anjum, Oostmahorn Anjum, Jewier Anjum, Nieuweweg Morra, Keechsdyk Metslawier, Rotonde Dokkum, Harddraversdijk Dokkum, Dongeraheem Dokkum, Zwaluwstraat Dokkum, Busstation Dokkum, Watertoren Dokkum, Sionsberg Dokkum, Politiebureau Dokkum, Tolhuis Leeuwarden, Oud Tolhuis Leeuwarden, Watertoren Leeuwarden, Anemoonstraat Leeuwarden, De Bleek Leeuwarden, Koepelkerk Leeuwarden, Oosterbrug Leeuwarden, Blokhuisplein Leeuwarden, Beursplein Leeuwarden, Busstation