Dag van het Wad 28 – 30 juni 2019

In het weekend van vrijdag t/m zondag 28 – 30 juni vieren we de Dag van het Wad. Dit omdat De Waddenzee dan 10 jaar het UNESCO Wereld Erfgoed draagt. Er is vanalles te doen in de regio. Zo ook bij ons in Lauwersoog. Bekijk hieronder wat er dit weekend bij ‘t Ailand te doen is.

Hoera! 10 jaar Wereld Ergoed De Waddenzee

Zaterdag 29 juni 09:30-10:00 Zingen voor de jarige Waddenzee  (volg het linkje naar het facebook evenement). Gratis deelname, opgave is niet nodig, verzamelen om 09:15 op de dijk achter Restaurant ‘t Ailand Haven 49A Lauwersoog. Deelnemers ontvangen een Doe eens Wad jutzakje zodat we de Waddenzee van afval kunnen ontdoen. Bij ‘t Ailand serveren wij koffie, thee en taart namens de jarige Waddenzee.

Lees meer over dit feestje op de website van Doe eens Wad.

Aansluitend Doe eens Wad zeiltocht. Je kunt na het zingen vanaf 10:00 – 18:00 ook mee Nienke Dijkstra (Doe eens Wad) met de Raaf op zeiltocht naar een zandplaat om afval te ruimen. Kijk voor meer info en hoe je op te geven voor deze zeiltocht hier.

Zingen voor de jarige Waddenzee vanaf de dijk achter ‘t Ailand in de haven van Lauwersoog

Ontdek de wondere wereld in een waterdruppel

Zaterdag 29 juni 13:00-14:00 Plankton vissen + bekijken in de Haven van Lauwersoog. (volg het linkje naar het facebook evenement). Het is een ongelofelijk bijzondere ervaring om te zien hoeveel kleuren en vormen er in ons water leven.

Minimaal 4 tot max. 12 deelnemers. Deelname €2,50 voor kinderen en €5,- voor volwassenen. Geef je op via wadvistochten@goedevissers.nl.

Plankton bekijken onder de microscoop

Fuiken legen met de slikslede

Zaterdag 29 juni 14:30-15:30 Fuik legen met de slikslede. (klik op de link om naar het facebook evenement te gaan) . Rond laag water ga je met één van onze waadpakken aan op de slikslede naar de fuik achter ‘tAiland. Het is hier erg slikkig en het is een hele kunst om je met de slikslede voort te bewegen. Bij de fuik aangekomen maken we het achtereind los en schudden we de fuik leeg in een mand. Aan de wal kijken we wat er zoal in de fuik zit. Dat zijn in elk geval krabben, waarschijnlijk wat garnalen en een paar kleine visjes. Bij terugkomst kan je je bij onze buitenkraan afspoelen.

Minimaal 2 tot max 4 deelnemers. Prijs voor volwassenen €7,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar €5,00 p.p. Reserveren kan via wadvistochten@goedevissers.nl.

Leer de ponentruck!

Zondag 30 juni van 15:00-16:00 Workshop Kleintje Poon. (volg het linkje naar het facebook evenement). Leer de ponenstruck + leg je poontjes daarna op de bbq.

Minimaal 4 tot 12 deelnemers. Deelname €10 voor kinderen en €15,- voor volwassenen. Reserveer je plekje(s) via wadvistochten@goedevissers.nl.

Wadvistochten & workshops bij ‘t Ailand Lauwersoog

Leer meer over Waddenvis en de traditionele visserij. Ga mee met Goede Vissers van de TS31 op harderjacht, oesters rapen of leer vis fileren, roken of koken. Een lunch of diner in ons restaurant is bij te boeken. Ook voor groepen stellen wij in overleg een arrangement samen.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en overige data op https://wadvistochten.nl/data/