Oesterpluktocht op het Wad zo 6 okt 2019

Ga mee je eigen oesters plukken tijdens deze culinaire zeiltocht op het Wad. Zeilklipper de Najade, De Goede Vissers en Gekruid & Geroerd bundelen hun kwaliteiten.

Trossen los, en zeilend gaan we op zoek naar een geschikte zandbank waar we  kunnen droogvallen om oesters te rapen. Bij laag water gaan we het Wad op. Vissers Barbara en Jan weten als geen ander waar ze de beste oesters kunnen vinden, en kunnen er heel veel over vertellen.

Daarna wachten tot het water weer op komt en dan zeilend  terug naar Lauwersoog. Onderweg is er een lekkere warme maaltijd aan boord.

Zondag 6 okt 2019 08:30 – 17:00 @ ‘t Ailand Haven 49/49A Lauwersoog

Aan boord:  zondag  om  08.30  uur
Van boord:  zondag  om 16.30- 17.00 uur
Prijs: € 99.- incl. maaltijd en alle drankjes aan boord.

Boek deze dagtocht

Opgeven kan via een externe website door middel van dit boekingsformulier, kies Meezeilen en dan Oester pluk tocht op het Oostwad. 

Foto van oesters en zeilklipper de Najade. Door: Janet Frieling, Gekruid & Geroerd

Extra bij te boeken;

Vooraf is het mogelijk om tussen 10.00 en 12.30 bij het ‘t Ailand te brunchen. Ook bieden we de mogelijkheid voor iedereen die dit leuk vind om plankton te bekijken. Kosten: € 17.50 Opgave vooraf verplicht.

De zaterdag er voor is het mogelijk om al aan boord te overnachten. De dekbedden liggen klaar en ’s ochtends wacht een heerlijk ontbijt. Kosten: € 35.- p.p.

Meer info oester pluk tocht

Deze info over deze dagtocht en zeilklipper de Najade is ook te vinden op de website van zandbankzeilcharters.com

Meer Wadvistochten & Workshops bij ‘t Ailand Lauwersoog.

Eerst volgende activiteit op onze agenda: Grote workshop vis fileren op zondag 3 november 11:00 – 18:00. (volg de link naar het facebook event).