Op zoek naar zomeractiviteiten?

Natuurlijk kan je ook  in 2017 weer het Wad op met vissers Jan Geertsema en Barbara Rodenburg van de TS31 Internos. Er is van alles mogelijk; van een uurtje op de slikslede mee om de fuiken te lichten tot drie dagen over het Wad zwerven, op zoek naar harders. Bekijk ons jaarprogramma op de agenda van wadvistochten.nl voor meer informatie over de activiteiten, data, tijden, groepsgrootte, prijzen en meteen boeken.

WADVISTOCHTEN.NL

Programma augustus 2017

Kom  vissen, slikslee rijden, vis fileren, plankton kijken en meer. Beleef een uniek avontuur in een prachtig decor: Werelderfgoed Waddenzee. Avontuur, cultuur, natuur en historie in één. ‘t Ailand Lauwersoog is de thuisbasis voor alle activiteiten.

3-DAAGSE  VISTOCHT  OP  HET  WAD

zo 30 13.00, ma 31 jul, di 1 aug 18.30 & zo 27 13.00, ma  28, di 29 aug 18.30

Beleef het echte leven van een hardervisser op het Wad. Stap aan boord van het moederschip TS31. We nemen de rubberboten en proviand mee en gaan op zoek naar harders. Het getij en de wind zijn de baas.
We werken, rusten en eten afhankelijk van het tij….

WORKSHOP  FILET!

TIP: Grote fileer cursus zo 6 aug 11.00-18.00  

(hele dag je eigen vis fileren) Tijdens een fileerdag ga je serieus aan de slag. Met goede uitleg en begeleiding is het oefenen en nog meer oefenen. De enige manier om echt handigheid in het fileren te krijgen is door het te doen. Je oefent met verschillende soorten rondvis en  platvis. Zie ook het facebook event

WORKSHOP ROOK!

TIP!: zo 20 aug 11.00-18.00

Voor het roken begin je met de vis schoon te maken. Daarna spoelen en in een pekelbad (water met zout) leggen. Dan is er pauze en tijd om over visserij te praten of bijvoorbeeld te oefenen met oesters openen, afhankelijk van de interesse van de groep. Na het pekelen rijg je de vissen aan een staaf en hang je ze te drogen. Einde van de dag kan je de zelf gerookte vis mee naar huis nemen. Zie het facebook event 

HARDER!

TIP! ma 7, di 8, do 10 aug, ma 21, di 22, do 24 diverse tijden

Hele dag harders zoeken bij Schiermonnikoog. Tijdens deze vistocht ga je met visser Jan Geertsema mee op zoek naar harders. Het is niet zeker of we die wel tegenkomen, maar de zoektocht, langzaam varend langs de zuidkant van Schiermonnikoog, is een belevenis op zich. Het is de mooiste manier om het leven in de kwelder van dichtbij te bekijken. “Vis!”.Het ineens gedaan met de rust. Actie! facebook event. 

VOEDSEL  ZOEKEN  BIJ LAAG  WATER

do 17 aug 0.00-14.00

(ongeveer 4 uur) Ongeveer 2 uur voor laag water stappen we met waadpak aan in de Zodiac. We gaan we op weg naar een oesterbank waar een geultje langs loopt en zetten het geultje af met netwerk. Als we harders zien zwemmen dan jagen we die naar het net door al spetterend door het water te lopen. Zien we geen vis dan hoeven we niet te jagen en hopen we alleen dat er met de laatste ebstroom wat botjes het net in zwemmen. Ondertussen lopen we de oesterbank op en…..

FUIKEN  LICHTEN  MET  DE  SLIKSLEDE

wo 2 aug, vr  4 aug, zo 6 aug,  zo 13 aug, wo 16 aug, vr 18 aug, zo 20 aug, 30 aug diverse tijden

(ongeveer 1 uur)  Rond laag water ga je met één van onze waadpakken aan op de slikslede naar de fuik achter Proeflokaal  ‘tAiland. Het is hier erg slikkig en het is een hele kunst om je met de slikslede voort te bewegen. Bij de fuik aangekomen maken we het achtereind los en schudden we de fuik leeg in een mand. Aan de wal kijken we wat er zoal in de fuik zit. Dat zijn in elk geval krabben, waarschijnlijk wat garnalen en een paar kleine visjes. Bij terugkomst kan je je bij onze buitenkraan afspoelen.

PLANKTON  KIJKEN

za 5 aug, vr 11 aug, za 19 aug, zo 27 aug

Ontdek de wondere wereld in een druppel  zeewater.  Met een speciaal planktonnet vissen we in de haven van Lauwersoog op plankton. Binnen bekijken we het plankton onder de microscoop. Vreemde vormen, rondtollende beestjes, gekke kleuren; plankton is grappig, verbazend en mooi….

WORKSHOP KRABBEN!

wo 30 aug 12.00-17.00

Deze workshop sluit aan op het fuiken lichten. De krabben uit de fuiken zoeken we uit en we spoelen ze schoon. Daarna doen we ze in dunne lagen in ovenschalen met deksel. Op 300 graden worden de krabben in de oven heel kort gaar gebakken. Daarna maken we er een mooie bouillon van. Einde van de middag kan je een pot zelf gemaakte bouillon mee naar huis nemen.

GROEPSACTIVITEIT OP MAAT

Ben je op zoek naar een leuke groepsactiviteit op maat? Neem dan vooral contact met ons op. We kunnen programma’s op maat samenstellen voor groepen vanaf
4  personen. Ook voor grote groepen zoals schoolklassen. Stel je vraag of boek je tocht.

 

‘t Ailand, Haven 49a, Lauwersoog

T: 0519-349033 (vrijdag t/m zondag bereikbaar)

W: www.wadvistochten.nl

F: wadvistochten events op facebook ‘t Ailand
F: Like ook de facebook pagina van wadvistochten

E: wadvistochten@goedevissers.nl

(in het weekend e-mail niet bereikbaar, dus bij spoedboeking in het weekend, graag even bellen)