Sailing on the Grass – 10 november in premiere

Andrea Pellerani – Zwitserse kust

Wat betekent het om een Wadvisser te zijn?

Regisseur Andrea Pellerani (1984, Zwitserland) maakte een film over het thema #future.  Andrea Pellerani volgt in zijn film Jan en Barbara, het vissers echtpaar dat op de grens van de Waddenzee en het vasteland leeft. Wat betekent het om een Wadvisser te zijn? Volg hen bij hun dagelijkse bezigheden zoals het vissen op zee, het reizen naar vismarkten, het wonen op een woonboot en het werk in restaurant ‘t Ailand.

Noorderlijk filmfestival 2018 

De film is onderdeel van het Sailing on The Grass filmproject. Een initiatief van filmproductiebedrijf DOXY uit Amsterdam in het kader van de ‘iepen mienskip’ (open samenleving) gedachte van Leeuwarden-Fryslân 2018. Sailing on the Grass toont onze onze omgang met de veranderende wereld in vier verhalen. De 39e editie van het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden is van maandag 5 t/m zondag 11 november 2018.

Kom je ook naar Zwitserse kust?

Sailing on the Grass, en dan specifiek de film “Zwitserse kust” gaat in première op zaterdag 10 november 2018 om 19:45 uur in De Harmonie in Leeuwarden. Jan en Barbara zijn hierbij aanwezig. Vergezeld door de belichaming van de Wilde Wadoesters, Thalassa. Tickets voor het Noordelijk filmfestival zijn online verkrijgbaar vanaf maandag 29 oktober vanaf 12:00.

Panelgesprek Ecologie

Barbara zal ook deelnemen aan het panelgesprek voorafgaand aan de film. Onder leiding van prof.dr.ir. Katja Philippart, portefeuillehouder Ecologie bij de Waddenacademie, gaan vissers, filmmakers, ecologen en beleidsmakers in gesprek met elkaar en met het publiek. Het gesprek vindt plaats in Theaterskip Bald’r op zaterdag 10 november van 17:15 tot 18:30 uur. Toegang is gratis. Je bent hierbij van harte welkom!

Sailing on the Grass – In een wereld die groeit en verandert wint de regio aan belang

Op TV zaterdag 24 november om 15:30/zondag 25 november om 13:00 (herhaling) Omrop Fryslân op NPO2.

Dare tot be different

Sailing on the Grass viert, met Friesland als metafoor, de kracht van culturele Europese diversiteit. De vier buitenlandse filmmakers kijken naar het culturele landschap van Friesland. Onder het motto ‘door andermans ogen kan je beter naar jezelf kijken’ gaan ze op zoek naar kleurrijke inzichten en verstopte mogelijkheden. Hoe verhoudt het zich in een tijd dat juist de verbindende culturele waarden onder vuur liggen en Europa aan kracht verliest? Sailing on the Grass maakt deel uit van het hoofdprogramma ‘Dare to be different’ én vormt de basis van New Generation, het educatie programma van ​Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Doxy – Sailing on the Grass filmproject

Campagnebeeld Sailing on the Grass – Copyright Annemarie Bergfeld