Scholeksters geboren

Onze scholeksters op het dak hebben hun 4 eieren uitgebroed. Op 4 juni 2019 zijn de eieren uitgekomen. De jonge beestjes (ook wel floaters genoemd) rennen inmiddels levendig bij ons over het dak.

Beschuit met muisjes voor onze gasten

Video: etenstijd voor de scholekster-tjes

We hebben een korte video van gemaakt hoe ze gevoerd worden met kleine mosseltjes, insecten en andere ziltigheden. Dat ze maar groot en sterk mogen groeien. Nog even en de kleintjes gaan het Wad op om zelf te leren eten te zoeken van hun ouders. Tot die tijd is het het eten niet aan te slepen.

Video: Scholeksters op het dak van ‘t Ailand Lauwersoog

Scholeksters LIVE te volgen via webcam

Ook jij kunt dit gezinnetje LIVE volgen via webcam-lauwersoog.nl of kom langs bij ons restaurant ‘t Ailand in Lauwersoog en aanschouw het jonge kroost zelf vanaf ons dakterras. Wij zijn elk weekend open op vr, za en zo van 11:00-19:00/20:00 u.

Al 3 kuikens van het dak af naast ons

Ook in het krat (wat wij rond 21 maart plaatsten op het dak naast ons restaurant) zijn de kuikens uitgekomen. Drie stuks! Deze jongen zijn inmiddels al van het dak af. Bij gevaar (een meeuw/hond etc) drukken de jongen zich tegen de grond. De jonge diertjes zijn nog zo klein, kwetsbaar en bijna niet te zien.

DUS LET OP! honden aan de lijn!!!!

Bijna niet te zien; een goed gecamoufleerd scholekster kuikentje