Wilde Wad Wier dagen (Streekweek) 8,9 & 10 juni

Wilde Wad Wier op het menu

Ontdek de veelzijdigheid van Zeewier. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni in restaurant ‘t Ailand; Wilde Wad Wier dagen. Een speciaal menu, toegewijd aan zeewier uit de Waddenzee. In het kader van de Streekweekserveren we dit weekend diverse gerechten met daarin Wilde Wad Wier verwerkt. Komt dat proeven!

Reserveren: tailand@goedevissers.nl
Bel: 0519-349033 (tijdens openingstijden van ‘tAiland Lauwersoog)
OPEN VR, ZA, ZO 11:00-20:00

Doe mee met de workshop ZEEWIER!!

Zondag 10 juni Van 13:00 tot 17:00. (Speciale editie Zeewier dag)

Neem ‘Een kijkje in de Keuken’ in ‘t Ailand. Tijdens deze speciale editie op de Zeewierdag. Samen met de Goede Vissers op de Waddenzee verzamelen we verschillende soorten zeewier. Die ga je eerst proeven. De ene smaakt een beetje bitter, een andere juist zoetig. De verschillende wieren verwerken we tot diverse producten zoals tapenade, pesto, zeewier boter, koekjes en chips. Er is ruimte om te experimenteren en je kan ook eigen ideeën uitproberen. Wat je gemaakt hebt mag mee naar huis. Deze activiteit duurt (4 uur).

Kosten: €35,- per persoon.

Inclusief koffie en thee en zeewier producten mee naar huis. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 16.  Het is ook mogelijk vooraf te lunchen in ons startpunt (Vis)Restaurant ‘t Ailand Lauwersoog.

Boek deze workshop: wadvistochten@goedevissers.nl
Bel: 0519-349033 (tijdens openingstijden van ‘tAiland Lauwersoog)
OPEN VR, ZA, ZO 11:00-20:00

Bekijk dit event ook op de facebookpagina van ‘t Ailand of kijk eens op wadvistochten.nl voor meer info en alle ander activiteiten die je kunt boeken bij ‘t Ailand Lauwersoog.

Streekweek

Van 7 t/m 13 juni vindt de Streekweek plaats. Tijdens deze week wordt er aandacht geschonken aan duurzame lokale producten. Waarom zou je eten van ver weg halen, als je het ook dichtbij kunt krijgen?

Er zijn heel veel activiteiten, zoals: een streekmarkt, speciale streekmenu’s, wildplukwandelingen, zelf kaas maken, zeewierworkshops en proeverijen. Ook kun je een kijkje nemen bij een aantal boerderijen, theetuinen en dorpstuinen. Wij doen hier ook aan mee! Kijk voor meer informatie op www.eetbaarfryslan.frl