Eten en drinken

C

Eten en drinken met uitzicht over zee

Kom ook eens bij ons langs, een hapje eten en drinken. Naast vis, serveren we o.a ook patat, salades en heerlijke koffie of thee met taart! En dat alles met een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Bij helder weer zie je Schiermonnikoog liggen. Parkeren kan voor deur.

OPEN VR, ZA, ZO 11-19:00 u

Restaurant ’t Ailand is zowel in de zomer als winter, tijdens het weekend geopend. Elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. De keuken sluit na 19.00 uur. (Hierna nemen we geen bestellingen meer op.)

‘Eten wat het Wad schaft’

Lokale producten en zelfgevangen vis

Wij bereiden onze producten veel met gebruik van lokale producten. Een deel van onze vis vangen we zelf in de Noordzee. Gevangen en geraapt met respect voor de zee, door Goede Vissers/TS31. Ook serveren wij ‘Wilde Wad Oesters‘ die wij zelf ook rapen op het Wad. Deze hebben het Waddengoud keurmerk, gecertificeerd lokaal product).

Wij serveren ook kokkels, maken onze eigen quiches en vissoepen. Ook roken onze zelf gevangen rode poontjes bij de viswerkplaats naast ‘t Ailand. En serveren en verkopen ambachtelijk gerookte makreel van de gebroeders de Boer en de echte Wieringer garnalen kroket!

Wij geven ook workshops vis fileren, roken of  koken of ga eens mee vissen of oesters rapen! Kijk op wadvistochten.nl)

Vis mee voor thuis

Wekelijks verse vis aanwezig vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur! Zowel vers als bevroren (Noordzee)vis, ook om mee naar huis te nemen.

Visvaria ‘t Ailand, foto door Morgan Metz

Huisgemaakte patat

Onze verse huisgemaakte patat is gemaakt met aardappels van aardappelteler ‘Westers’ met het biologische akkerbouwbedrijf de Horaholm.


Biologisch vlees

Wij serveren zelfgemaakte burgers van vlees van biologische herkomst.

Telson Garnalen

Bij ons in de haven van Lauwersoog zit Telson. Van hen kopen wij de Hollandse garnalen. Deze zijn zonder toegevoegde conservering middelen en zijn gepeld in Lauwersoog. Dus ze zijn niet de hele wereld over geweest om gepeld te worden. De garnalensector beschikt sinds december 2017 over het MSC-keurmerk voor duurzame visserij. Hollandse garnalen hebben veel smaak. Die van Telson zijn echt de lekkerste, meest verse garnalen die je kunt proeven. Heerlijk!

Klik hier voor het menu van Restaurant ‘t Ailand