Proef de Wadden ook thuis op je bord!

Wist je dat ‘t Ailand niet alleen heerlijke vis van Goede Vissers serveert maar deze ook (online) verkoopt?

Natuurlijk is het pas echt voluit genieten, met een op de huid gebakken vissie op je bord, met uitzicht over de Waddenzee. De Wadden op je bord en de zeelucht in je neus. Maar je kunt ook thuis proeven van al het heerlijks wat het Wad ons schaft. In proeflokaal ‘t Ailand Lauwersoog serveren en verkopen we onze eigen vangst en vis van collega’s. Elke vrijdag verse vis! Daarnaast staan we op de markt in Utrecht en Amsterdam. Ook kun je onze vis online bestellen bij destreekboer.nl. Afhalen kan dan in Leeuwarden of in Groningen. Lees verder als je meer wilt weten over waar onze Goede vis te koop is, ons assortiment en wat een vis tot een Goede vis maakt. 

Assortiment van verschillende vissoorten van het seizoen

Bestel Goede vis online – destreekboer.nl

Je kunt onze bevroren vis en visproducten ook gewoon lekker gemakkelijk online bestellen.

Goede Vissers Jan en Barbara Geertsema zijn aangesloten bij De Streekboer Friesland en sbij De Streekboer Groningen.

Hoe het werkt

Ga naar de website en kies je streek. Je vindt onze producten in de webshop onder vlees en vis. Je bestelt onze producten tot en met woensdagochtend 10:00. Ook bestel je er gemakkelijk je andere boodschappen bij zoals verse fruit, groente, vlees, brood en zuivel, van andere boeren uit de streek. Je bestelling haal je op bij het afhaalpunt van jou keuze, in Friesland (zaterdags) of Groningen (donderdags). We zien je bestelling graag tegemoet!

Goede vis kopen op de markt

Naast visverkoop bij ‘t Ailand, en online verkoop staan Jan en Barbara ook elke vrijdag op het Vredenburgplein in Utrecht en elke zaterdag op de Noordermarkt in Amsterdam.

Assortiment

Het assortiment verse vis is afhankelijk van het seizoen en de vangsten. Het bestaat onder andere uit verse Hollandse garnalen, oesters, zeebaars, harder, snoekbaars, kokkels, mosselen, schar, poon, spiering, heek, wijting en sardines. Ook verkopen we eigengemaakte vissoep en bevroren vis en visproducten. De lokaal gevangen vis draagt het keurmerk Waddengoud. De herkomst van de vis bekend en de consument heeft de keus. Daarnaast verkopen we geïmporteerde wilde zalm en haring verkocht met het MSC-keurmerk voor duurzame visserij. Ook bieden wij andere producten aan uit de regio in onze streekwinkel in ‘t Ailand.

Hoezo Goede vis(sers)?

Onze vissers streven continu naar verbetering van hun vismethodes, voor een zo laag mogelijk effect op de natuur. Zij voelen zich verantwoordelijk voor de zeenatuur waarvan ze afhankelijk zijn. Goede Vissers zet die ontwikkeling in voor een ecologisch én economisch duurzame toekomst. Vissers met respect voor de zee. Met jouw aankoop steun je direct het werk van de Goede Vissers. Lees meer op  www.goedevissers.nl.

Bestel Goede vis online destreekboer.nl

Over De Streekboer

Sinds 2015 is er een nieuwe markt voor streekproducten. Via het platform de streekboer.nl bestel je iedere week bij boeren uit jouw streek. De criteria die de Streekboer stelt voor het leveren van producten zijn dat de boer  producent niet meer dan 40 kilometer van een afhaalpunt woont en dat minimaal 50% van de massa van het product uit de streek komt. Zo worden er bijvoorbeeld via De Streekboer alleen broden met lokale granen verkocht. Een aantal boeren zijn biologisch (-dynamisch) gecertificeerd, anderen werken op de traditionele wijze. Ruim zestig boeren zich inmiddels bij De Streekboer Friesland aangesloten en zijn er verspreid over Friesland 13 punten waar wekelijks lokaal voedsel kan worden afgehaald. Met de Streekboer Groningen werken inmiddels veertien nieuwe boeren samen. Lees meer over Jan en Barbara, Goede Vissers van de TS31 Internos Lauwersoog op  www.destreekboer.nl.

Wist je dat ? Goede vissers ook aan restaurants levert waaronder ‘t Feithuis in Groningen?

Eet smakelijk!